7 gode råd af Anette Krarup

 

1. Bliv din egen bedste ven

Ros dig selv hver dag. Skriv op hvad der gør dig glad. Hvis negative tanker opstår, tænk på hvad du ville foreslå din egen bedste ven, hvis han/hun tænkte som du gør.
 
2. Lav vejrtrækningsøvelser hver dag

Træk vejret helt ned i maven så du kan mærke maven løfter sig på din indånding og sænker sig på din udånding. En sund vejrtrækning beroliger nervesystemet og skaber balance. 
 
3. Kom ud i naturen

Brug den natur du har omkring dig. Gå ud i skoven eller hen til søen. Højt til "loftet", farverne, solen og den friske luft virker positivt på dit psykiske velbefindende.
 
4. Dyrk motion

Find en motionsform du syntes er sjov, ligegyldig om det er stavgang, zumba, spinning, sex, yoga, eller...... det vigtigste er at få motioneret. Det frigiver signalstoffer i hjernen, som hjælper dig med at føle glæde.
 
5. Hold dit blodsukker stabilt

Spis varieret og ofte, undgå for meget sukker og hurtige kulhydrater. Stabilt blodsukker giver velvære, godt humør, glæde og overskud.    
 
6. Vær social

Vær sammen med folk der tilfører dig energi og ikke kun dræner. Snak med folk, smil til folk og fortæl din nærmeste hvordan du har det.
 
7. Sov godt

Søvn er vigtigt, og gerne 7-8 timer i døgnet. God nattesøvn giver dig masser af energi og glæde og alt i kroppen fungere bedre, når den er veludhvilet.
 
Anette Krarup | Rådyrvej 32, 8660 Skanderborg  | Tlf.: 2993 8660 | sundtankegang@mail.dk